نکاتی در انتخاب استاد راهنما – نکاتی در مورد انتخاب استاد راهنما – نکات مهم در مورد انتخاب استاد راهنما :
باسلام ، با یک مقاله علمی و آموزشی دیگر در زمینه چاپ مقاله تضمینی ، چاپ مقاله و چاپ مقاله jcr در خدمت شما هستیم ، یکی از سئوالات مهم دانشجویان در خصوص انتخاب استاد راهنمای می باشد ، که اصلا استاد راهنما کی هست ، چی کار میکنه ؟ ، چه وظایفی داره ؟ و… ما در این مقاله میخواهیم به همه سئوالات متداول پاسخ دهیم ، پس باما همراه باشید :
برخی از نکات و مباحثی که در این پست بررسی خواهیم کرد :
– نکاتی در انتخاب استاد راهنما
– استاد راهنما کیست ؟
– کمی در رابطه با استاد راهنما بدانید
– ۰ تا ۱۰۰ انتخاب استاد راهنما برای پایان نامه
– وطایف استاد راهنما و دانشجو
– تصورات اشتباه دانشجویان در مورد استاد راهنما
– نظریات افراد مختلف در رابطه با استاد راهنما
– مسائل هایی از نظریات اشتباه و درست در خصوص استاد راهنما
– نکاتی در مورد استاد راهنما – بخش اول
– نکاتی در مورد استاد راهنما – بخش دوم
– نکات بسیار مهم در مورد انتخاب استاد راهنما
– سه نکتیه کلیدی برای انتخاب استاد راهنما
– استاد راهنما و ارتباط آن با چاپ مقاله و مقاله isi
– سه نکته طلایی برای انتخاب یک استاد راهنما خوب
– سه نکنه پایانی در مورد انتخاب درست
– در خصوص استاد راهنما در حوزه مقالات و چاپ مقاله isi بیشتر بدانید .
– و…
استاد راهنما کیست ؟ – استاد راهنما چیست ؟
نکاتی در انتخاب استاد راهنما – در این بخش قصد داریم ذهن شما رو در خصوص استاد راهنما روشن تر کنیم . شاید فکر کنید که استاد راهنما هم استادی هست که اسمش راهنما هست و احتمالا کارش تدریس چیزی هست ، یه جورایی این عقیده در قالب شبیه سازی درست هست ، اما خوب ما در این بخش توضیحات بیشتری رو خواهیم داد :
استاد راهنما کیست : استاد راهنما یا به انگلیسی (Supervisor) – یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه (Faculty members) است که به پیشنهاد معاونت آموزشی دانشکده (Deputy School) و حکم رئیس دانشکده (Head of School) ، مسئولیت هدایت تحصیلی (Academic guidance) و راهنمایی دانشجویان (Students) در مقاطع تحصیلی مختلف را در زمینه مشکلات، آموزشی پژوهشی (Management training) و فردی برعهده میگیرد .
نکاتی مهم در مورد انتخاب استاد راهنما :
اما در این بخش قصد داریم نکات جدید تری رو در خصوص استاد راهنما به شما ارائه کنیم و میشه گفت یکی از مهم ترین بخش های مقاله امروز مون این قسمت خواهد بود پس پیشنهاد میکنم در این بخش نیز باما همراه باشید ، البته یک نکته ای رو هم خدمتتون عرض کنم ، قبل از این که بریم سراغ توضیحات و بررسی نکات ، اون هم این هست که بحث مون در خصوص استاد راهنما بیشتر در زمینه های (چاپ مقاله) – (مقاله ISI) و (انجام پایان نامه) بیشتر هست .
پس بلطبع مسائلی رو هم که بررسی خواهیم کرد در همین زمینه ها هست و در مورد استاد راهنما در سایر موارد خیلی صحبت فعلا در این مقاله نخواهیم کرد ، و اون رو واگذر میکنیم به مقالات بعدی گرچه شاید در اینده مقاله کاملتری رو اماده کنیم که همه مسائل رو پوشش بده ، اما این مقاله رو بیشتر برای این مباحث اماده کردیم . اما در ادامه این بخش می پردازیم به مبجث اصلی این پست یعنی ” نکاتی در انتخاب استاد راهنما ” :
تجسم ذهنی یا تصویری که ما دانشجویان در تصور و ذهن مون یا (Mind) مون داریم از استاد راهنما معمولا تجسم ذهنی بسیار بالا و خاص هست (بسیار ایده آل و غیر واقعی است)، چیزی که با واقعیت (the truth) خیلی فرق داره ، یا به قول یکی از مقالاتی که توی این زمینه داشتم میخوندم (The reality is very different mental imagery) چیزی که در ذهن ما هست با واقعیت تفاوت داره .
تصورات اشتباه در خصوص استاد راهنما – اشتباهات دانشجویان در خصوص استاد راهنما :
برخی از مسائل این بخش :
– تصورات اشتباه در خصوص استاد راهنما
– شفاف سازی بیشتر در خصوص مسائل استاد راهنما
– و…
تصور ما از استاد راهنما گاهی فردی هست که همه کار رو برای ما میکنه و ما فقط حکم یک تماشاچی رو خواهیم داشت . و یا استاد راهنما از ابتدا تا انتها کنار ما هست و استرس ها و مشکلات رو برطرف میکنه : این که استاد راهنما از ابتدا تا انتها در کنار شما خواهد بود کاملا صحیح هست ، اما این جور نیست که استاد راهنما همه کار ها رو برای شما انجام بده . اگر این جوری باشه پس تلاش ، کوشش و زحمت شما چی میشه ؟
شما برای تهیه پایان نامه ، یا هر چیزی که به کمک استاد راهنما انجام میشود ، بخش عمده کار خودتون هستید و باید تلاش کنید ، برای پایان نامه اتون زحمت بکشید و… اما استاد راهنما هم کمکتون میکنه که راه هموار تر باشه . و مسیری که میرید مستقیم تر باشه و یا مسیر رو اشتباه نرید .
البته وقتی داشتم فید بک ها (Feedback) و بازخورد های کاربران رو در خصوص استاد راهنما می دیدم واقعیت خیلی ناراحت شدم ، بعضی از نظرات خیلی اغراق شده بود که استاد راهنما در واقع به میزانی تعریف شده بود که انگار استاد راهنما یک جادوگر برای انجام پایان نامه است و یا … و برخی هم بسیار کوچک شمرده اند ،
مثلا برخی از تصورات اشتباه :
نکاتی در انتخاب استاد راهنما – واقعیت این است که اساتید ما علی رغم زحمات بسیار، چندان مفید عمل نمی کنند و این چند دلیل می تواند داشته باشد :
۱) ساختار غلط آموزشی دانشگاه ها
۲) رفتار و خلق و خوی اساتید
۳) رفتار خود دانشجو
۴) عدم دلسوزی اساتید
۵) رفتار نامناسب استاد
۶) مشکلات دانشگاه
۷) عدم تعریف وطایف مشخص برای استاد
۸) عدم تعریف وظایف مشخص برای دانشجو
۹) و…
که در واقع استاد راهنما یک چیزی بین دو نظری هست که بهتون گفتم و در کل توی انجام یک پروسه مثلا انجام پایان نامه میتونه کمک خوبی باشه .
برخی عقیده دارند که نظام آموزشی ما در این زمینه خیلی خوب نیست مثلا چنین نظراتی هست :
در نظام آموزشی کشور ما، برخلاف کشورهای پیشرفته، فرهنگ همکاری علمی به خوبی جا نیوفتاده است. اما در این میان، نمی توان از کم لطفی های اساتید راهنما هم چشم پوشی کرد که بعضا به دلیل حجم کاری بسیار و یا حتی مشکلات شخصی و بی حوصلگی دانشجویان را در مسیر پایان نامه به درستی همراهی نمی کنند.
که من با این نظر کمی مخالف هستم ،و به نظرمان نظام آموزشی کشور ایران نیز به اندازه خودش در این چند سال پیشرفت خیلی خوبی داشته و خیلی از اساتید ما واقعا دلسوزانه ،با مسائل دانشجویان در ایران برخورد میکنند و دانشجو رو نه به عنوان یک دانشجو بلکه به عنوان یک جویای علم می بیند و هرکاری که بتوانند برای پیشرفت اون انجام میدهند . اگر گاهی این تلاش به میزان دلخواه ما نزدیک نیست ، دلیل بر بد بودن استاد و… نیست و ما نباید زحمات اساتید بسیار خوبمان را در کشور ایران فراموش کنیم و یا به اون ها بی توجهی کنیم .
نکاتی در انتخاب استاد راهنما – بخش دوم :
اما همه مشکلاتی که دوستان گفتند گاهی اشتباه نیست ، و یک موضوع دیگر هم که وجود دارد ، خود دانشجویان هستند که بیش از حد از استاد راهنما انتظار دارند . و خود تنبلی هایی رو دارند و در چنین زمانی مسلما استاد راهنما کمتر به چنین دانشجویانی توجه خواهد کرد .
اگر شما با استاد راهنمای خود به خوبی همکاری داشته باشید و وطایف خودتون رو و استاد راهنما رو بدونید و میتوانید همکاری مشترک خیلی خوبی داشته باشید ، مسئله انتخاب استاد راهنما ، مسئله خیلی مهم هست ، و انتخاب استاد راهنما سهم ویژه ای رو در موفقیت و تکمیل یک پایان نامه دارد و حتی فقط این موضوع نیست و انتخاب یک استاد راهنما خوب ، میتواند در مسائل دفاع پایان نامه نیز و کسب بیشترین امتیاز سهم خیلی ویژه ای رو داشته باشد .
اما خوب استاد راهنمای خوب چیست ؟ و چه نکاتی رو باید در انتخاب استاد راهنما در نظر بگیریم ؟ در ادامه به نکاتی در انتخاب استاد راهنما اشاره خواهیم کرد :
نکاتی در انتخاب استاد راهنما – نکات مهم انتخاب استاد راهنما :
۱) در مورد نیاز های خود و استاد راهنما بیشتر بدانید :
این حق مسلم و طبیعی هر دانشجویی است که در هنگام کار های پایان نامه خود ، هر گونه سئوال ، مشکل ، ابهامی داشت بتواند از یک نفر بپرسد و ان فرد اون رو به خوبی راهنمایی کند ، اما چه فردی بهتر از استاد راهنما ، داشتن یک استاد راهنما برای رفع این مسائل یکی از نیاز های شماست و این حق نیز به شما داده است ، پس سعی کنیم از این امتیاز خود را به خوبی بشناسید و از آن استفاده کنید :
۲) تکلیف خودتون رو با خودتون مشخص کنید :
اگر واقعا علاه مند به پروسه تحقیق هستید ، باید به تحقیق و پژوهش خودتون اهمیت بدید و براش وقت بزارید و… استاد راهنما هم وقتی ببینه که شما علاقه دارید بیشتر به شما کمک خواهد کرد ، ولی وقتی که ببینه که شما هم چنان علاقه ای ندارید و طالب کار نیستید بلطبع چندان برای شما اهمیت قائل نخواهد بود و علاقه خاصی به تحقیق شما نشان نخواهد داد .
۳) استادی رو انتخاب کنید که الگوی رفتاری مشابهی داشته باشید :
منظور از این که میگم الگوی رفتاری یکسانی داشته باشید ، این هست که خلق و خوتون مثل هم باشه . و راحت بتوانید با هم کار کنید ، وقتی که باهم مچ باشید خیلی راحت تر میتوانید کارهاتون رو پیش ببرید و هم استاد و هم شما احساس راحتی خواهید کرد و بلعکس
نکاتی در انتخاب استاد راهنما – سه نکته کلیدی :
۴) انتخاب استاد راهنما یک روند دو طرفه است :
روند انتخاب استاد راهنما یک روند دو طرفه هست ، هم باید شما با استاد کاملا مچ باشید و هم استاد با شما مچ باشد ، سعی کنید به سراغ استادی برید که قبلا باهم مشکلی نداشتید ، قبلا با هم رابطه بهتری رو داشتید این طوری توی کارتون خیلی موفق تر خواهید بود . وقتی که استاد با شما راحت تر باشه و شما هم با این استاد هماهنگ تر باشید ، بی شک کاری فوق العاده خواهید توانست ارائه کنید .
۵) هماهنگ با موضوع پایان نامه و یا کارتون استاد راهنما انتخاب کنید :
باید در نظر داشته باشید که اگر موضوع تحقیق شما کامپیوتر هست ، باید استادی رو انتخاب کنید که مثلا به موضوع پایان نامه شما که کامپیوتر هست اشتراف کافی رو داشته باشد ، یا حداقل متخصص در این زمینه باشد ، افرادی که در این زمینه تجارت و کسب و کار دارند و مطالعات بیشتری داشته اند باید در اولویت های شما باشند ، این جوری شانس شما در موفقیت کار بیشتر خواهد بود .
۶) بدونید میخواهید چی کار کنید :
در بخش قبلی بهتون گفتم که مثلا وقتی موضوع پایان نامه اتون کامپیوتر هست ، به سراغ استادی برید که اون هم در این زمینه اطلاعات کاملی داشته باشید یا راحت تر تکلیف خودتون باخودتون مشخص باشه ، که میخواهید چی کار کنید ، ساده تر برای کارهاتون برنامه داشته باشید . با برنامه جلو برید. وقتی برنامه ریزی داشته باشید توی کارهاتون و انتخاب استاد راهنما هم کارتون بهتر خواهد بود .
نکاتی در انتخاب استاد راهنما – سه نکته طلایی :
۷) مشورت کنید ولی تصمیم گیری رو خودتون انحام بدید :
خوبه که با دانشجویان دیگر و یا افراد مختلف برای انتخاب استاد مشورت کنید ولی باید بدونید که تصمیم گیرنده خودتون هستید و وقتی میگند استاد فلانی بهتر است به راحتی قبول نکنید ، ولی این راهنمایی رو به فال نیک بگیرید و در مورد اون استاد تحقیق کنید ، بازهم مشورت کنید ، ببینید ایا در زمینه مورد نیاز شما اشراف کافی دارد یا خیر و بعد انتخاب کنید .
۸) استادی رو انتخاب کنید که برای دانشجویات وقتی بیشتری میتواند بگذارد :
سعی کنید استادی رو انتخاب کنید که بتواند وقت بیشتری برای شما بگذارد و یا کلا فرصت کافی داشته باشد ، و تحقیق کنید در در رابطه با اساتیدی که بیشترین وقت رو برای دانشجویانشون گذاشتند و سعی کنید این چنین استاد ها در اولویت هاتون باشه .
۹) سخت گیر باشد و استادی رو انتخاب کنید که سخت گیر باشد :
توجه داشته باشید که سعی کنید در کارتون سخت گیر باشید و بی اعنتا نسبت به کارتون نباشید و همچنین سعی کنید استادی رو هم انتخاب کنید که مثل خودتون باشد و اسان گیر و بی اعتنا نباشد ، اساتیدی که ساده میگرند معمولا کمتر قابل اعتماد هستند ، و سعی کنید بیشتر استادی رو انتخاب کنید که سخت گیر تر باشد . این سخت گیری از روی دلسوزی و افزایش کیفیت کار هست .
نکاتی در انتخاب استاد راهنما – سه نکته پایانی :
۱۰) منطقی و میانه رو باشید و استادی رو انتهاب کنید که منطقی ، عادل و میانه رو باشد :
سخت گیری به تنهایی کافی نیست ، سخت گیری از روی لجاجت و یا عدم دانش کافی هم مفید نیست ، باید سخت گیری به شرط رعایت اصول منطقی باشد و اعتدال را رعایت کنید همان طور که باید توی کار سخت گیر باشید ، گاهی هم باید میانه رو باشید و سخت نگیرید ، همین طور باید این مسئله رو در انتخاب استاد هم توجه داشته باشید ، استادی رو انتخاب کنید که منطقی ، عادل و میانه رو باشد .
۱۱) فقط با حاشیه توجه نکنید :
خوبه که بهترین استاد رو داشته باشید ، اما انتخاب استاد اینقدر هم مسئله مهمی نیست که از اصل موضوع قافل بشید و کل کارتون رو متمرکز کنید روی انتخاب استاد راهنمای خیلی خوب ، ممکن است اصلا چنین استادی رو نتونید بپیدا کنید . چرا که ممکن معیار های شما بیش از حد سخت گیرانه باشد ، فقط سعی کنید استادی رو انتخاب کنید که بهترین مشاور و همراه شما باشد .
۱۱) مسئولیت پذیر باشید :
اما نکته اخر این هست که فقط هم چیز استاد نیست ، خودتون هم هستید ، سعی کنید ، منظم و مسئولیت پذیر باشید و سعی کنید کارتون رو به بهترین نحو ممکن انجام بدید ، این جوری استاد هم امیدوار تر به شما خواهد بود و وقت و انرژی بیشتری رو برای شما خواهد گذاشت ، سعی کنید از بی مسئولیتی ، کوتاهی ، تاخیر ، بدقولی ، بی فکر و… نباشید ، اساتید معمولا از چنین دانشجویانی خیلی زود نا امید خواهند شد .
از سایر مقالات ما نیز در این حوزه بازدید نمایید :
نکاتی در انتخاب استاد راهنما – سایر مقالات :
– مقاله اول : درباره خدمات تخصصی اکسپت مقاله کانون ISI بیشتر بدانید
– مقاله دوم : خدمات تخصصی ترجمه | ترجمه مقاله – ترجمه مقالات ای اس ای و ای اس سی
– مقاله سوم : ترجمه مقالات چیست ؟
– مقاله چهارم : چاپ مقاله – چاپ مقاله isi – پذیرش مقاله isi – نگارش مقاله isi
– مقاله پنجم : جنشواره بهاری کانون ای اس ای برگزار شد
– مقاله ششم : خدمات چاپ مقاله isi
– مقاله هفتم : پایان نامه | انجام پایان نامه – پایان نامه کارشناسی ارشد
– مقاله هشتم : چاپ مقاله isi تضمینی
– مقاله نهم : مقاله isi چیست
– مقاله دهم : خدمات کانون ISI
– مقاله یازدهم : جشنواره عید قربان کانون ISI
– مقاله دوازدهم : چاپ مقاله ای اس ای
– مقاله سیزدهم : چاپ مقاله isi سریع
– مقاله چهاردهم : هزینه چاپ مقاله isi
– مقاله پانزدهم : چاپ مقاله در تهران
– و بسیاری مقالات کاریردی دیگر ….
امیدواریم مفید واقع شده باشد
باتشکر بخش چاپ مقاله / کانون ای اس ای ، بزرگترین ارائه دهنده خدمات مقالات در ایرا ن
یکم آبان ماه یک هزارو سیصد و نود پنج هجری شمسی
تاریخ آخرین بروز رسانی : شنبه، ۱۳۹۵/۰۸/۰۱ – Saturday, October 22, 2016
ساعت آخرین بروز رسانی : ۲۱:۴۷:۰۲